Assalamualaikum.
Hari ini Cikgu T akan mengendalikan kelas menghias kek.
Simple and easy for kids. They will love it.
Bahan-bahan utama adalah colourful chocolate rice, bunga hiasan, kek gulung dan coklat cair.
Coklat cair ni dari coklat masakan yang keras macam kayu tu. Cara nak cairkan coklat ni mesti dipanaskan melalui air tau.Jangan direct guna api.nanti hangus.
Dah lengkap bahan-bahannyer....Jom kite mulakan..
1. Letakkan kek atas pinggan.
2. Letakkan 2 sudu coklat cair atas kek
3. letakkan coklat rice atas permukaan coklat cair
4. Letakkan bunga hiasan atas kek.
5. SIAP!!!!!
Senangkan....
Tengok anak-anak cilik ni hias kek.
Semua tersenyum gumbira.
Ada bakat buka bakery nih...huhuhu
SELAMAT MENCUBA!!!!
GREEN GROUP
YELLOW GROUP
PEACH GROUP
RED GROUP
BLUE GROUP
No comments:
Post a Comment