Sunday, May 27, 2012

MARI MENGHIAS KEK !


Assalamualaikum.
Hari ini Cikgu T akan mengendalikan kelas menghias kek.
Simple and easy for kids. They will love it.




Bahan-bahan utama adalah colourful chocolate rice, bunga hiasan, kek gulung dan coklat cair.


Coklat cair ni dari coklat masakan yang keras macam kayu tu. Cara nak cairkan  coklat  ni mesti dipanaskan melalui air tau.Jangan direct guna api.nanti hangus.

Dah lengkap bahan-bahannyer....Jom kite mulakan..
1. Letakkan kek atas pinggan.
2. Letakkan 2 sudu coklat cair atas kek
3. letakkan coklat rice atas permukaan coklat cair
4. Letakkan bunga hiasan atas kek.
5. SIAP!!!!!

Senangkan....
Tengok anak-anak cilik ni hias kek.
Semua tersenyum gumbira.
Ada bakat buka bakery nih...huhuhu
SELAMAT MENCUBA!!!!


GREEN GROUP


YELLOW GROUP


PEACH GROUP


RED GROUP


BLUE GROUP

No comments:

Post a Comment